RECONEIXEMENTS

Empresa del año 2018 17 abril, 201928 març, 2021 CuiNatur ha sido galardonada en los premios Empresa del Año de Mediterráneo con el reconocimiento de Medio Ambiente y Compromiso Social. Llegiu més Premi Richard Roberts...

PROJECTE EDUCATIU

Cuidar també és educar 29 març, 202130 març, 2021 Cuidar també és educar Us presentem un projecte educatiu diferent El nostre projecte educatiu contempla activitats divertides i amenes perquè els xiquets i xiquetes puguen descobrir...

APP’s

COMPORTAMENT familia.cuinatur.com COMANDES app.cuinatur.com CONTROL HORARI horas.cuinatur.com MENÚS menu.cuinatur.com VIDEO TUTORIALS MENÚS HÀBITS PORTAL TREBALLADORS/ES

RECONEIXEMENTS

Premi Accord. Qualitat social

L’11 d’abril del 2016 hem rebut el premi Accord 2015 a la qualitat social que otorga la Cambra de Comerç pel nostre compromís amb el medi ambient, amb els empleats, clients i proveïdors així com la incorporació de la RSC com a part intrínseca de l’empresa.

PROJECTE EDUCATIU

Cuidar també és educar

Cuidar

també és

educar

Us presentem un projecte educatiu diferent

El nostre projecte educatiu contempla activitats divertides i amenes perquè els xiquets i xiquetes puguen descobrir i interioritzar el valor dels aliments, de la seua producció i la seua elaboració, a més d’aprendre a gaudir del repte diari d’assaborir plats diferents i explorar coses noves sense por de les textures o el color.

APP’s

VIDEO TUTORIALS

MENÚS

HÀBITS

PORTAL TREBALLADORS/ES

Featured

PROVEÏDORS

POLÍTICA DE

SELECCIÓ

DE PROVEÏDORS

Una correcta política de selecció de proveïdors és imprescindible per a assegurar un desenvolupament sostenible i una gestió ètica en la cadena de subministrament.

Tots els productes que adquirim en Cuinatur se seleccionen tenint en compte una sèrie de criteris que garantisquen una minimització del risc ambiental, social i econòmic associat al seu consum.

Read more“PROVEÏDORS”

Featured

Menús sostenibles, económica, social i mediambientalment

PROXIMITAT

Seleccionem a proveïdors de proximitat, que garantisquen la provisió de productes locals, que reduïsquen les càrregues ambientals derivades del transport a llargues distàncies i que fomenten el desenvolupament de l’economia local.

XICOTETS PRODUCTORS

Per a minimitzar els impactes econòmics i socials derivats de la gestió en la cadena de subministrament, intentem sempre escollir xicotets productors i ens assegurem que reben un preu just pels seus productes.

CERTIFICACIÓ ECOLÒGICA

Més del 20% del aliments del nostre menú ja són ecològics.

FRESC

Al mateix temps, considerem imprescindible l’adquisició de productes frescs enfront dels ultraprocessats, perquè d’aquesta forma es mantenen totes les propietats i nutrients dels aliments i s’evita el consum d’aliments elaborats amb additius o conservants.

DE TEMPORADA

Planifiquem els nostres menús escolars considerant la temporalitat dels aliments perquè mitjançant la seua elecció es garanteix el manteniment de les propietats nutricionals i a més evitem els efectes adversos sobre el medi ambient que provoca el transport de llargues distàncies.

ASSEQUIBLE

Una dieta sostenible no ha de ser només nutricionalment saludable sinó que ha de respectar el medi ambient, ser culturalment acceptable i ser també justa i ASSEQUIBLE.

DESCARREGA la guia de menjadors escolars 2018 de la GVA punxant ACÍ o escanejant el QR

Featured

L’horta de CuiNatur

Que els xiquets i xiquetes puguen menjar verdures i hortalisses de qualitat i ecològiques és possible si eliminem intermediaris i apropem al llaurador/a a l’escola.

 

Featured

La muntanya de CuiNatur

En una societat cada volta més urbana no ens podem oblidar que venim del camp i l’única forma de mantenir la terra és que siga rendible per als qui la treballen.

 

Featured

La mar de CuiNatur

Menjar peix fresc al menjador escolar és possible. Alejandro, a pesar de la seua joventut, porta molts anys dedicat a la distribució de peix. Un dels seus principals clients és Cuinatur, empresa pionera en ofereix peix fresc en els menjadors escolars.

 

Blog

Cuinatur participa en una visita a Montpeller emmarcada dins del projecte ToNoWaste

Cuinatur ha visitat la ciutat francesa de Montpeller en el marc del projecte europeu ToNoWaste per a reduir el malbaratament alimentari. L’objectiu de la trobada era conéixer les solucions que s’estan implantant en altres territoris per a reduir el desperdici d’aliments, amb especial interés en analitzar les causes socials que intervenen en aquest procés a partir de l’intercanvi d’informació entre els responsables de les diverses entitats.

Cuinatur enceta el taller ‘Cuinant en Família’ amb l’objetiu de positivitzar les llegums entre els escolars

Cuinatur menjadors escolars saludables, ha encetat una nova iniciativa dins del seu projecte educatiu: “Cuinant en família”. Es tracta d’un programa que té com a objectiu que els xiquets i xiquetes es familiaritzen amb diversos grups d’aliments que els costa menjar com poden ser els llegums. El taller està dissenyat pel coordinador de cuiners, Eulogi Peiró, i està dividit en tres parts. El primer bloc consisteix en un mòdul de formació teòrica sobre el grup d’aliments esmentat, així com de les receptes a elaborar, el segon es centra en la part pràctica i l’elaboració de les receptes i el tercer, la degustació dels plats elaborats per part de l’alumnat i les famílies.

Cuinatur participa en el projecte ToNoWaste amb l’objectiu d’aconseguir solucions integrals per a reduir el malbaratament d’aliments

Una de les dates marcades al calendari de Cuinatur és el 29 de setembre, Dia Internacional de Conscienciació sobre les Pèrdues i el Malbaratament d’Aliments. I és que des de sempre, un dels objectius de l’empresa de menjadors escolars ha sigut treballar per a aconseguir un millor aprofitament dels aliments. Per aquest motiu, Cuinatur s’ha implicat en el projecte ToNoWaste en el qual participen altres 20 empreses i institucions de 7 països, una iniciativa finançada per la Unió Europea i coordinada per la Universitat Jaume I. El projecte té una duració de 4 anys i pretén ser un punt de partida per a poder superar el desafiament del desaprofitament alimentari, però amb un enfocament multiactor i interdisciplinari, que considera no solament els desafiaments agronòmics, econòmics i ambientals i de model de negoci sinó també aspectes transversals com la psicologia e innovació social per a lluitar també contra les desigualtats socials i de gènere.

Cuinatur participa en un estudi sobre la transformació agroalimentària a València

Cuinatur ha participat en un estudi realitzat pel grup d’investigació de l’Institut de Gestió de la Innovació i del Coneixement (Ingenio), centre mixte del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Politècnica de València (UPV) sobre el sistema agroalimentari de la ciutat de València.

El treball realitzat per els investigadors Nancy Sarabia i Sergio Segura aborda desafiaments com el dret a la alimentació saludable i sostenible, una economia de proximitat i el canvi climàtic. Per a elaborar la seua investigació ha comptat amb iniciatives, actors i elements clau del procés de transició agroalimentària, entre els quals es troben Cuinatur, Cuinaterra, i el CEIP El Grau, un dels centres on Cuinatur gestiona la cuina i els menús.

Cuinatur enceta el programa de desdejunis saludables a les escoles

El CEIP Angelina Abad de Vila-real ha sigut el centre en el qual Cuinatur ha iniciat el programa ‘Desdejunis saludables’, una inciativa que té l’objectiu de mostrar als xiquets i xiquetes un model saludable de menjar i diferents opcions perquè les puguen posar en pràctica a casa, segons explica el coordinador de cuina de Cuinatur, Eulogi Peiró.

Cuinatur participa en la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible de Barcelona

Dos cuiners i una cuinera de Cuinatur, han participat aquest cap de setmana en l’experiència gastronòmica que s’ha realitzat amb motiu de la celebració de la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible que organitza l’Ajuntament de Barcelona. Allí, Eulogi Peiró, Laura Almodóvar i Víctor Miralles han format part de l’equip de 18 cuiners i cuineres de la Xarxa Xefs 2030 que han elaborat un menú degustació amb aliments ecològics de temporada i de proximitat amb els mateixos productes que utilitzen als menjadors escolars.

‘Hortalizas Agapito’, l’essència i el sabor del camp a la taula

‘Hortalizas Agapito’ de Vall d’Alba concentra la sabiduria i l’essència del treball de tres generacions d’agricultors. Óscar García és ara el cap visible d’una empresa que va nàixer l’any passat per canviar la manera de comercialitzar els seus productes, però sense modificar res del treball diari als camps que han realitazat son pare i el seu iaio Agapito. Tomates, bajoques, pataques, cogombres, brocoli o carxofes, són algunes de les hortalises que produeix la firma als seus camps, i que ven a mercats de Saragossa, Valencia o Bilbao, però també directament al client. Una aposta que ha nascut “d’escoltar als consumidors, que cada vegada demandent més producte de proximitat i de venda directa”, diu Óscar.

Cuinatur ‘exporta’ el departament de I+D als menjadors escolars

Les receptes dels grans xefs també poden tindre el seu lloc als menús dels menjadors escolars. Així ho ha demostrat el departament d’I+D de Cuinatur, que ha traslladat a la cuina dels centres escolars el ‘Figatell de sèpia’, una recepta del prestigiós cuiner alacantí Miquel Ruiz, i que ha sigut adaptada als paladars dels xiquets i xiquetes.

BioQuimics, consciència ecològica

Quan s’escolta la paraula ‘ecològic’ o ‘ecologia’ potser la majoria de les persones canalitzen el seu pensament cap a la producció agroalimentària, el sector del reciclatge o, simplement, a la naturalesa. Però pocs, segurament, ho relacionen amb la indústria de productes de neteja.