Cuinatur participa en una visita a Montpeller emmarcada dins del projecte ToNoWaste

Cuinatur participa en una visita a Montpeller emmarcada dins del projecte ToNoWaste

Cuinatur ha visitat la ciutat francesa de Montpeller en el marc del projecte europeu ToNoWaste per a reduir el malbaratament alimentari. L’objectiu de la trobada era conéixer les solucions que s’estan implantant en altres territoris per a reduir el desperdici d’aliments, amb especial interés en analitzar les causes socials que intervenen en aquest procés a partir de l’intercanvi d’informació entre els responsables de les diverses entitats.

En aquest sentit, la delegació del projecte ToNoWaste, on també van participar representants del Centre Mundial de València per a l’Alimentación Urbana Sostenible (CEMAS), Las Naves i Justícia Alimentaria, es van reunir amb Nicolas Bricas, socieconomista d’aliments del Centre de Cooperació Internacional en Investigació Agronòmica per al Desenvolupament (CIRAD) i titular de la Càtedra Unesco de l’Alimentació i amb Damien Conare, secretari general de la institució.

Un altre motiu de la visita era conéixer el model de governança alimentària de la ciutat de Montpeller, més concretament, el seu model de gestió pública dels menjadors escolars. Per aquest motiu, Fèlix Segarra, gerent de Cuinatur, i la resta de la delegació es va reunir amb Luc Lignon, director de la política alimentària de l’àrea metropolitana de Montpeller i Marie Massar, tinent d’alcalde de la ciutat i delegada de política alimentària, restauració escolar i agricultura urbana.

Durant la visita, es va debatre i intercanviar informació sobre el projecte sobre malbaratament liderat per l’UJI i també sobre el projecte SchoolFood4Change, impulsat per Mensa Cívica.

Quant a l'autor

Cuinatur administrator