BioQuimics, consciència ecològica
BioQuimics, consciència ecològica

BioQuimics, consciència ecològica

Quan s’escolta la paraula ‘ecològic’ o ‘ecologia’ potser la majoria de les persones canalitzen el seu pensament cap a la producció agroalimentària, el sector del reciclatge o, simplement, a la naturalesa. Però pocs, segurament, ho relacionen amb la indústria de productes de neteja.

Però la sostenibilitat del planeta també depén d’un ús responsable i conscient d’aquests productes. Montserrat Álvarez ho va tindre clar des d’un primer moment. Va fundar l’empresa BioQuimics, amb l’objectiu d’atendre les necessitats dels seus clients, però sempre amb una consciència ecològica: “O canviem de manera d’actuar o ens carreguem el planeta”, assegura.

Quan i com comença la relació amb Cuinatur?
Va ser un ‘flechazo empresarial’. Els tècnics de muntatge i manteniment de la maquinària, com a rentavaixella, etc., em van comentar que hi havia una empresa que treballava amb productes de proximitat, ecològics i sostenibles en els menjadors escolars, em va interessar conéixer-los i em vaig posar en contacte amb ells ràpidament.

Suposo que servireu els productes per a la neteja de tots els menjadors escolars, com us organitzeu amb Cuinatur?
Li servim rentavaixella, bosses de fem i tovallons, sobretot. El tema de les comandes i la seua organització el fem directament amb els col·legis. Veiem les seues necessitats i la possibilitat de magatzematge i, segons la capacitat, servim setmanalment o quinzenalment. Cuinatur és una empresa que té la seua doctrina de servei, sostenibilitat i professionalitat molt semblant a la nostra, la qual cosa ajuda molt a l’organització.

La distribució es realitza directament al centre educatiu?
Sí, tenim contacte directe amb els responsables de la neteja de cada centre i ens entenem amb ells directament, tant en demandes de genere com a dotar-los de la documentació i formació que es necessita en cada cas.

Quins productes són els més comuns ara amb la pandèmia?
Ara, per la situació extraordinària que estem vivint s’estan proporcionant sobretot productes de desinfecció i prevenció. No és una neteja millor ni pitjor, sinó diferent, ja que s’utilitzen altres productes i amb més assiduïtat, així, cada vegada que un xiquet s’alça d’una cadira en un menjador escolar, els monitors desinfecten la cadira i la taula, tal com dicta el protocol.

Suposo que tots tenen l’etiqueta de ecològics?
Sí, tots els productes tenen l’etiqueta de reciclables o ecològics, és una condició i per a mi és un plaer que siga així. Estan tots etiquetats com ecolabel, reciclables o reciclats, compostables, reutilitzables, etc. Hauria de ser un exemple.

Seria aconsellable la incorporació de productes de neteja ecològics als centres educatius degut al fet que són menys nocius per als usuaris?
Hauria de ser així, però no sols pel tema que siguen més suaus o menys nocius per a la salut, sinó per cuidar el medi ambient, pensant en tot allò que se’n va pel desguàs o va a la planta de reciclatge. Qualsevol acció que aportem cadascun en el nostre dia a dia, és beneficiós per al planeta. Nosaltres ja ho portem fent prou anys. És bo que els menors, les famílies i els professionals al seu càrrec vegen que les empreses auxiliars vetlem per allò ecològic i el seu benestar.