Transició agroalimentària a València
Transició agroalimentària a València

Transició agroalimentària a València

Cuinatur ha participat en un estudi realitzat pel grup d’investigació de l’Institut de Gestió de la Innovació i del Coneixement (Ingenio), centre mixte del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Politècnica de València (UPV) sobre el sistema agroalimentari de la ciutat de València.

El treball realitzat per els investigadors Nancy Sarabia i Sergio Segura aborda desafiaments com el dret a la alimentació saludable i sostenible, una economia de proximitat i el canvi climàtic. Per a elaborar la seua investigació ha comptat amb iniciatives, actors i elements clau del procés de transició agroalimentària, entre els quals es troben Cuinatur, Cuinaterra, i el CEIP El Grau, un dels centres on Cuinatur gestiona la cuina i els menús.

El treball ha propiciat la realització d’un vídeo sobre la ‘Transició Agroalimetària a València’, que està emmarcat dins de la tesi doctoral de Nancy Sarabia i del projecte de Cooperació ADSIDEO de la UPV, i en el qual també ha participat Cuinatur. Aquest document audiovisual forma part d’un intercanvi d’experiències entre les ciutats de València i Valdivia (Xile) al voltant de la transició agroalimentària. En ell es destaca el procés de conformació d’una governança alimentària a València i el naixement de iniciatives agroalimentàries sostenibles.

Ací et deixem un resum del document audiovisual on el director del CEIP El Grau i Félix Segarra, gerent de Cuinatur parlen sobre els desafiaments i els assoliments de la transició agroalimentària des del punt de vista de les escoles i dels menjadors escolars.

El pots vore sencer a aquest enllaç https://youtu.be/PwnXc4rjJBg