PROVEÏDORS
PROVEÏDORS

PROVEÏDORS

Els nostres principals proveïdors són:

FRUITES, VERDURES I HORTALISES
Quan l’any 2016 decidirem introduir fruita i verdura ecològica i de proximitat, no existia cap mercat o plataforma logística on poder comprar estos aliments. Fruit d’aquesta necessitat impulsarem la creació d’una agrupació de productors agroecològics que ens facilitara l’abastiment de tot el necessari i al mateix temps permetera aconseguir uns preus estables i justos per a totes les parts. Actualment ja hem aconseguit que el 100% de la fruita i verdura del nostre menú siga fresca, de temporada i majoritàriament de producció ecològica i de proximitat. Comprem a majoristes del mercat d’abast, xicotetes tendes minoristes locals i també directament a productors agraris, com La crisopa coop.v. (Camp de Túria – Horta sud).

ARRÒS
L’arròs que utilitzem actualment és de producció ecològica i el comprem a Riet-Vell, una empresa que pertany a l’ONG SEO / BirdLife, l’organització pionera de la conservació de la natura i la biodiversitat a Espanya. El comprem blanc i també integral, es a dir, arrós parcialment mòlt, ja que té més valor nutritiu per què el segó conté molts elements com la fibra alimentària, vitamines B1 (tiamina), vitamines B2 (riboflavina), B3 (niacinamida), vitamina D, ferro, magnesi, calci i potassi que es perden amb la mòlta que experimenta l’arròs blanc. L’arròs integral també conserva el germen, que aporta proteïnes i àcids grassos.

CARN
Oferir carn fresca i de qualitat és un dels punts diferencials de Cuinatur. La carn ens aporta proteïnes però també greixos saturats que cal controlar. Oferim carn fresca i de qualitat, procedent de les muntanyes de l’interior de Castelló, recolzant xicotets productors rurals de carn de criança natural i ètica com Carn Natural Coop. V. de Morella (Els Ports), Carns Querol de Vinaròs o Cárnicas Fabregat de Benassal.

IOGURT, FORMATGES I BRULL
Els productes lactis ens aporten calci i vitamina A però, al igual que la carn, cal limitar el seu consum perquè també ens aporten greixos saturats i el seu abús ens por provocar prejudicis per a la salut.  Per això és important que els lactis de una dieta saludable siguen de qualitat. Els nostres proveïdors lactis son xicotetes empreses locals que ens elaboren formatges, iogurt i brull fets amb llet de cabra i ovella com Masia els masets de la Torre d’En Besora o Quesos de Catí COOP.V.

LLEGUMS
Els llegums, mesclades amb cereals, son una font excel·lent de proteïna vegetal. S’aconsella, per al menjar servit al menjador escolar, entre 6 i 8 racions mensuals, encara que ( al igual que ell peix o les verdures) no és un dels aliments preferits pels escolars. Per això cal ser imaginatius i fer plats variats i atractius.
El nostre territori no és productor de llegums, però podem aconseguir producte de qualitat en altres zones de l’Estat i així evitar el transport quilomètric i les greus conseqüències mediambientals que ocasiona, encara que no sempre aconseguim que siguen de producció ecològica. Els llegums les comprem, entre altres, a La Salmantina.

OLI
L’oli d’oliva és un dels aliments principals de la dieta mediterrània. En Cuinatur només utilitzem oli d’oliva verge extra per a cuinar i oli de girasol alt oleic per a fregir. El nostre principal proveïdor és la Almàssera de Millena.

OUS
L’ou és un aliment que destaca per la qualitat de la seva proteïna, el seu perfil de greixos saludables i totes les vitamines (A, B, D i E), minerals (sodi, zinc …) i antioxidants que conté. S’aconsella, per al menjar servit al menjador escolar, entre 4 i 8 racions mensuals i els més naturals i saludables son els frescs. L’única precaució, per evitar el risc de salmonel·losis, és cuinar-los a una temperatura igual o superior als 75 graus. Huevos Sales ens prové els ous de la granja que té a Les Useres.

PA
Treballem amb forns tradicionals de proximitat a cadascun dels centres que gestionem. També oferim la possibilitat de consumir pa ecològic semi-integral del Forn del Parral, de la Serra d’Engalcerà (Plana Alta) almenys un dia a la setmana.

PASTA
Els hidrats de carboni es troben, principalment, en el pa, la pasta, els cereals, l’arròs, les pataques i els llegums. Els carbohidrats proporcionen energia al nostre organisme per a portar a terme processos que són vitals per a la nostra salut. Els experts en nutrició recomanen que la ingesta de calories diàries procedents dels hidrats de carboni hauria de ser, al menys, del 50% del total consumit. Els nostres macarrons i espaguetis són integrals i de producció ecològica i ens els produeix Riet Vell. Els fideus i espirals ecológics els comprem a Pastas Romero a Daroca, Saragossa.

PEIX
La Societat espanyola de Nutrició Comunitària (SENC) aconsella donar prioritat al peix enfront a la carn o els ous. S’aconsella, per al menjar servit al menjador escolar, un mínim de 8 racions mensuals i incloure peix blau. Cuinatur, a més de respectar el nombre de racions recomanables, ofereix peix fresc, al menys un dia a la setmana, i peix blau al menys dos vegades al mes. El peix fresc ens els subministra Pescados y mariscos A.M. de Vinaròs i el congelat DIL SL de Castelló.
També donem peix congelat amb certificació de sostenibilitat MSC descartant aquells que estan molt a dalt en la cadena tròfica (tonyina, emperador…) i els que provenen de molt lluny o de zones molt contaminades (panga, perca…)