Cuinatur repeteix per segon any consecutiu entre les empreses europees que més creixen

Cuinatur repeteix per segon any consecutiu entre les empreses europees que més creixen

Cuinatur consolida la seua progressió i per segon any consecutiu es troba entre les 1.000 empreses europees que més creixen, segons el ranking FT-1000 que publica cada any el diari econòmic Financial Times. L’empresa especialitzada en l’elaboració de menús escolars saludables i sostenibles és la única de les set valencianes que integren la llista que repeteix la seua presència en el ranking, ja que també estava en el de 2019. Segons la publicació britànica, Cuinatur ha crescut un 188%, fet que la situa a la posició 884 de la llista. https://www.ft.com/content/691390ca-53d9-11ea-90ad-25e377c0ee1f

El gerent de la firma castellonenca, Félix Segarra, explica que “el creixement econòmic que els ha portat a estar de nou a la llista no és l’objectiu de Cuinatur, sinó, simplement el resultat del treball ben fet i de creure i posar en pràctica cada dia la filosofia amb la que vam començar, apostar per l’ecologisme i la sostenibilitat i conscienciar a la societat d’apostar per unes dietes que afavorisquen una producció i un consum responsable dels aliments”.

Cuinatur va nàixer ara fa vora 16 anys a Albocàsser amb la vocació de portar als menjadors escolars dietes més saludables que afavoriren el benestar dels xiquets i xiquetes i ara és l’encarregada de l’alimentació de més de 30 centres educatius i centres de majors a tota la Comunitat Valenciana, amb més de 6.500 comensals diaris, i més de 400 treballadors en nòmina. Tot i la seua evolució, l’empresa no s’ha allunyat de la filosofia inicial.

Per a Segarra, el fet d’estar entre les empreses que més creixen a tota Europa “demostra que una altre tipus d’economia es possible”. I és que Cuinatur té un model de gestió que prioritza el seu compromís per reforçar els valors socials i mediambientals sostenibles, fet que els ha reportat diversos reconeixements durant la seua trajectòria. A més, l’empresa forma part de l’Associació de la Economia del Bé Comú (EBC) i també de la Mesa de Responsabilitat Social Corporativa de Castelló.

Cuinatur vol agrair el suport a totes les persones que han recolzat el projecte des dels seus inicis, especialment als treballadors i clients, i també als xicotets productors, que segons Félix Segarra, “ens han permés demostrar que donar una alimentació equilibrada i arrelada al territori als col·legis públics de la Comunitat Valenciana no és una utopia”.

Quant a l'autor

Cuinatur administrator