‘Hortalizas Agapito’, l’essència i el sabor del camp a la taula

‘Hortalizas Agapito’, l’essència i el sabor del camp a la taula

‘Hortalizas Agapito’ de Vall d’Alba concentra la sabiduria i l’essència del treball de tres generacions d’agricultors. Óscar García és ara el cap visible d’una empresa que va nàixer l’any passat per canviar la manera de comercialitzar els seus productes, però sense modificar res del treball diari als camps que han realitazat son pare i el seu iaio Agapito. Tomates, bajoques, pataques, cogombres, brocoli o carxofes, són algunes de les hortalises que produeix la firma als seus camps, i que ven a mercats de Saragossa, Valencia o Bilbao, però també directament al client. Una aposta que ha nascut “d’escoltar als consumidors, que cada vegada demandent més producte de proximitat i de venda directa”, diu Óscar.

Quan i com s’inicia la relació amb Cuinatur?
Vam començar la relació l’any passat quan li vam donar forma al nou projecte de vendre directament al client final. Va ser Nicolás, del Pou de Beca, qui ens va parlar de Cuinatur. Després de tindre contacte vam començar a servir alguna fruita de temporada i també pataques. Enguany també servirem altres hortalisses i taronges de producció ecològica certificada. La veritat es que ens vam entendre de seguida, ja que tenen una filosofia molt bonica en la que valoren més el producte que el preu o el benefici.

Com realitzeu la producció en base a les necessitats de Cuinatur?
La veritat és que és fàcil ja que coneixem la comanda amb bastant antelació i ens permet organitzar-nos i planificar el treball que hem de realitzar. Així els xiquets i xiquetes tenen un producte fresc recollit del bancal el dia més pròxim al seu consum.

Què us ha aportat tindre com a client a Cuinatur?
La veritat és que compartim molt els valors que té i ens ha vingut bé per a vore com treballen. El projecte que tenen de donar a conèixer als xiquets i xiquetes una forma de menjar saludable i també, al mateix temps de formar als pares i mares, és una bona manera de crear una societat que pose en valor els productes de proximitat i sostenibles.

Com us va afectar l’arribada de la Covid-19?
Al principi vam perdre una part de la collita de certs verdures com les faves, ja que ens va pillar en plena collita i no li vam poder donar eixida, pero poc a poc hem anat recuperant.

Consideres positiu implantar un menú saludable i sostenible a les escoles?
Sí, clar. Sempre hauria de ser un aspecte a tenir en compte. I això ho té molt clar Cuinatur que manté una línia molt clara en aquest aspecte. En aquest sentit, nosaltres som una peça més que permet portar a terme aquesta filosofia.

Quins nous projectes ‘Hortalizas Agapito’?
Sí tot va bé enguany trauren el nostre primer oli ecològic amb la marca ‘Obert’, destinat al client particular, del que produirem 20.000 litres. És un nou projecte que esperem que tinga una bona acollida, no sols ací.

Quant a l'autor

Cuinatur administrator