Cuinatur participa en un projecte europeu desenvolupat per Fedacova per a impulsar l’ús de la tecnologia Block.Chain en el sector Agroalimentari

Cuinatur participa en un projecte europeu desenvolupat per Fedacova per a impulsar l’ús de la tecnologia Block.Chain en el sector Agroalimentari

Cuinatur ha sigut presentada com a cas d’èxit en el projecte europeu Block.is desenvolupat, entre altres, per la Federació Empresarial d’Agroalimentació de la Comunitat Valenciana (Fedacova). La iniciativa impulsa l’ús de la tecnologia Block.Chain en els sectors Agri-food, logístic i fin-tech, potenciant una eina que pot contribuir a crear confiança i transparència a la cadena de valor alimentària.

L’empresa dedicada a la gestió de menjadors escolars va participar en el Hackathon de Block.is realitzat els dies 6 i 7 de Juliol per la seua filosofia de proposar un menjar saludable i sostenible a les escoles elaborada amb productes de proximitat i amb compra directa a l’agricultor. Un model que casa amb l’aposta de la Comissió Europea de restablir els ecosistemes i hàbitats naturals en perill d’extinció i augmentar la capacitat de resiliència de la societat i la sobirania alimentària per a aconseguir que els sistemes alimentaris siguen justos, sans i respectuosos amb el medi ambient.

En aquest sentit, l’ús de la tecnologia Block.Chain permet exposar la informació relacionada amb l’origen, la qualitat, la composició i altres aspectes rellevants dels seus productes, fet que milloraria la traçabilitat i la rendició de comptes d’aquesta cadena de valor de cara al consumidor.

El projecte Block.is fa costat a start-ups que treballen sobre aquesta tecnologia amb una dotació de 60.000 euros. En la fase actual del projecte s’han dissenyat dos reptes per al Sector agroalimentari al qual les start-ups poden aportar solucions de Block.Chain.

Cuinatur, com a cas de bones pràctiques en el projecte, es beneficiarà de les solucions que es desenvolupen en el si d’aquest.

Quant a l'autor

Cuinatur administrator